Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir: F-35'ler verilmezse sorun olmaz

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, F-35'lerle ilgili konuştu. 'Bu uçaklar olmadan yaşamış bir ülke 7 sene daha yaşayabilir, çok da problem olmaz' diyen Demir, uçakların Türkiye'yi ABD'ye bağımlı hale getireceğini de söyledi

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelen SavunmaSanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, önemli açıklamlar yaptı.

ABD ve Türkiye arasındaki F-35 krizine değinen Demir "Bugüne kadar F-35 olmadan yaşamış bir ülke yedi sene daha yaşayabilir, çok da problem olmaz" dedi.

Uzmanlar F-35'lerin Türkiye'yi Amerika'ya bağımlı yapacağına vurgu yapıyor. Demir de bu konuya dikkat çekti. Savunma Sanayi Başkanı, bu uçakların Türkiye'yi ABD'ye bağımlı kılacağının altını çizdi. Demir "Her şeyiyle uçan bir bilgisayardan, akıllı sistemden bahsediyorsunuz. Bu akıllı sistem kendi sahibiyle sürekli iletişimde" ifadelerini kullandı.

İsmail Demir’in bu açıklamalarını emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş değerlendirdi. Demir’in açıklamalarını bir itiraf olarak yorumlayan Karataş, F-35’lerle ilgili çıkacak sıkıntıların yavaş yavaş dile getirilmeye başlandığını ve bunun tarihi bir an olduğunu belirtti.

'ABD'YE BAĞIMLI OLURUZ'

Önemli uyarılar yapan emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, F-35'in teknik özellikleriyle Türkiye'yi yüzde 99.9 Amerika’ya bağımlı hale getireceğini söyledi. Bütün lojistik bilgilerin Amerikalı şirlet tarafından depolandığınına dikkat çeken Karataş, Milli Muharip Uçağının bir an önce geliştirilmesini ve Türkiye'nin İncirlik üssü kozunu unutmaması gerektiğini hatırlattı.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # F-35 # Sanayi # savunma # ismail demir