Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da aday olmayacağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyledi. Alman Der Spiegel dergisinin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün adaylığı ilgili soruya ise dikkat çeken bir yanıt verdi. CHP lideri, “Ne yapacağına Abdullah Gül’ün kendisi karar vermelidir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: 2019'da aday olmayacağım

2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını söyledi, Abdullah Gül’ün adaylığı ile ilgili soruya, “kendi karar vermeli” yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftalık Alman Der Spiegel dergisine önemli açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, 2019’da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisinin aday olmayacağını söyledi, “Ben partiler üstü bir aday istiyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı eski Cumhurbaşkanı Gül’ün adaylığının akıllı bir öneri olup olmayacağı soruldu Kılıçdaroğlu’na. CHP lideri bu soruya, “Ne yapacağına Abdullah Gül’ün kendisinin karar vermesi gerekir. Ama ben şimdiden, seçimlere iki yıl önceden bir isim verme hatasına kesinlikle düşmem” diye konuştu.

Avrupa'yı Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la aynı görmemeye çağıran Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü ve anayasa referandumu, Erdoğan'ın sadece ülkenin yarısı için konuştuğunu gösterdi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na terör örgütü lideri Fethullah Gülen ve 15 Temmuz darbesiyle ilgili de soruldu. “Darbe gerçekti” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu hain darbeden Gülen’in sorumlu olduğu konusunda hiçbir şüphem yok” diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, “hükümetin yararlanmak için darbe girişimini belirli bir noktaya kadar bıraktığına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # DER Spiegel