11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Son Dakika haberleri...Resmi Gazete'de 11 ve 12 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri yayımlandı.

16 Temmuz tarihli Resmi Gazete'de iki farklı Cumhurbaşkanlığıkararnamesi yayımlandı. Böylece yayımlanan kararname sayısı 12'ye ulaştı.

11 numaralı kararnameyle Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet Arşivleri Başkanlığı kuruldu. Başkanlığın görev ve yetkileri belirlendi. Buna göre Başkanlık, kamu, özel ve yurt dışı arşivlerinde bulunan devlet, millet hayatını ilgilendiren belgeleri tespit ve tescil edecek. Aynı zamanda yine bu belgeler sertifikalandırılacak, gerektiğinde ise satın alınarak devlet arşivlerine kazandırılacak.

Arşiv Başkanlığı, görevleri ile ilgili gerekli bilgileri bütün kamu kurum ve kuruluşlarından istemeye de yetkili olacak.

Başkanlık için, bir başkan, 3 başkan yardımcısı, 9 daire başkanı, 1 özel kalem müdürü, arşiv uzmanı ve yardımcılarından oluşan toplam 524 kadro ihdas edildi.

12 numaraları kararnameyle ise Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı oluşturuldu. İdare Başkanlığı, milli sarayların, müze, köşk, kasır ve fabrikaların taşınır ve taşınmaz kültür varlıklarının yönetimi ile tanıtımı için kuruldu.

Milli Saraylar İdaresi'nin bünyesinde çeşitli hizmet birimleri de olacak.

Buna göre birimler, Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı, Restorasyon ve Teknik Uygulamaları Başkanlığı ve Destek Hizmetleri Başkanlığı'ndan oluşacak. Ayrıca Personel Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ve Özel Kalem Müdürlüğü gibi birimler de kurulacak.

ulusal.com.tr

# Resmi Gazete # cumhurbaşkanlığı # kararname