Erdoğan: Barzani yanlış yaptı"

Başbakan Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Diyarbakır'daki Barzani buluşmasını değerlendirdi. Erdoğan, buluşmayı milat olarak değerlendirdi ve "devamı gelecek" dedi. Genel af sinyalinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Erdoğan, "Devlete karşı işlenen suçlarda böyle bir adım atılabilir" diye konuştu. "Kürdistan" ifadesini de yine Irak Anayasası ve Atatürk'ün imzasının bulunduğu kararnameyle savundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televiyon programında Diyarbakır'daki Barzani buluşmasını işte bu sözlerle değerlendirdi. Barzani'nin Diyarbakır'a gelişini ve yaptığı konuşmayı milat olarak değerlendiren Erdoğan, "devamı gelecek" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır’a yaptığı konuşma sırasında "Kürdistan" kelimesini Irak Anayasası ve Atatürk'ün Bakanlar kurulunda imzalığı bir kararnameyle savundu.

Diyarbakır'daki konuşması sırasında verdiği genel af sinyalinin yanlış anlaşıldığını öne süren Erdoğan, af sinyalini bir başka söylemle yineledi.

Barzani'nin "İşler dediğim çerçevede gelişirse Abdullah Öcalan da dahil olmak üzere af gelir" sözlerinin sorulması üzerine Erdoğan, "Barzani yanlış yaptı" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# atatürk # erdoğan # barzani # öcalan # Kürdistan # af