Kastamonu ve Antalya'da orman yangını

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Görevliler ve vatandaşlar, alevlerin sıçradığı köyü son ana kadar korudu. Bir görüntü ise dikkat çekti. Yurttaşlar, Türk Bayrağını alevlere teslim etmedi. Antalya'da da orman yangını vardı. Alevler söndürüldü, soğutma çalışmaları sürüyor.

Kastamonu ve Antalya'da orman yangını

Orman yangınında alevler köylerine sıçradı. Yangın etkisini artırdı. Ama onlar, çardakta dikili bulunan Türk bayrağını almadan bölgeden ayrılmadı. Kastamonu'da görevliler ve vatandaşlar, bayrağımızı alevlere teslim etmedi.

Taşköprü ilçesine bağlı Derekaraağaç köyü Dumanlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda geçtiğimiz gün yangın başlamıştı. Vatandaşlar, alevlerin mahalleye sıçramaması için ellerinden geleni yaptı. Ancak yangın etkisini arttırdı. Bölgeden bir an önce ayrılmaları gerekiyordu.

Tam o sırada Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı görevliler ve vatandaşlar, mahallenin girişindeki çardağın üzerindeki Türk bayrağını gördü. Alevlerin gelmesine saniyeler kala bayrağı alarak mahalleyi terk ettiler.

2 gün sonra kontrol altına alınan yangında, Tekeoğlu Mahallesi'ndeki 4 ev ile 4 samanlık da kullanılamaz hale geldi.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Adrasan Mahallesinde de dün ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayılan yangına, hem havadan hem de karadan anında müdahale edildi.

Jandarma ekipleri, çoğunluğu yazlık 20 evi tedbir amaçlı boşalttı. Yangın nedeniyle bir serada hasar oluştu.

Havadan destek veren iki helikopter akşam çalışmalarına ara verdi. Ekipler yangına karadan, 12 itfaiye aracı ile Antalya'nın yanı sıra Denizli, Burdur, Muğla ve Isparta'dan da sevk edilen arazözlerle aralıksız müdahale etti.

Yangın kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Yangında yaklaşık 60 hektar alan zarar gördü. Jandarmanın uyarısıyla ev sahipleri boşalttıkları yazlıklarına geri döndü.

ulusal.com.tr

# antalya # kastamonu # taşköprü