Burdur Meclis Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, MHP'den ihraç edildi

MHP’nin Başkanlık Sistemini öngören anayasa değişikliğine destek vermesine tepki gösteren ve parti politikalarına aykırı hareket eden MHP lideri Bahçeli’nin ihraç edilmesini isteyen Burdur Meclis Üyesi Yavuz Mehmet Kaya partiden ihraç edildi.

Burdur Meclis Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, MHP'den ihraç edildi

MHPBurdur Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Yavuz Mehmet Kaya partisinin anayasa değişikliğine destek vermesine tepki göstermiş ve Devlet Bahçeli’nin partiden ihraç edilmesini istemişti. Tabandan yükselen hayır seslerine kulak vermeyen,

teşkilatlardan gelen istifaları görmezden gelen MHP, Yavuz Mehmet Kaya’nın partiden ihraç edilmesine karar verdi. İhraç edilmesinin ardından ilk kez Aydınlık’tan Seda Akyüz'e konuşan Yavuz Mehmet Kaya, Bahçeli’nin parti içinde demokrasiyi çalıştırmadığını belirterek, “Bu şekilde yönetim tarzı olmaz. Bahçeli demokrasiyi çalıştırtmıyor. Partiyi kapatmaya doğru hareketler gösteriyor” dedi.

‘HAYIR CEPHESİ BAHÇELİ’Yİ TELAŞLANDIRDI’

Bahçeli’nin Salı günü yapılan grup toplantısındaki konuşmalarını hatırlatan Kaya şunları belirtti:

“Grup toplantısını dinlediğimde genel başkandan utandım. Kendisi belirli bir yaşa geldi. Akli melekeleriyle ilgili bir rapor alması lazım. Herkesi suçluyor. Mesela genel başkanlığa aday olan insanları FETÖ’cü ilan etti. Cumhurbaşkanı Tayyip

Erdoğan’la Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i kıyaslıyor. Parti tabanını saflaştırmak istiyor. Bölücülüğün alasını yapıyor. Bu konuşma şunu gösterdi; hayır cephesi büyüdükçe Bahçeli telaşa kapılmış. Hayır cephesini ‘FETÖ’cü, PKK’lı diye’ bölmeye çalışıyorlar. Hayır cephesini terör örgütleri ile bölmeye çalışan Bahçeli, çözüm sürecinde teröristlerle işbirliği yapanlarla şimdi kendisi işbirliği yapmak için aynı masaya oturdu.”

‘SİYASETİN ÇÖPLÜĞÜNE ATILACAK’

Referandumdan hayır çıktığı takdirde Bahçeli’nin MHP’nin başında olmayacağını vurgulayan Kaya şöyle devam etti:

“Öncelikle Bahçeli ben ve benim gibi birçok arkadaşımın partiden ihraç edilmesine karar verdiğinde şunu gördük; demek ki biz iyi bir siyasetçiymişiz. Evet, partiden ihraç edildim ancak mücadelemi sürdüreceğim. Davamıza ihanet etmeyeceğim. Ancak bu referandumdan hayır çıktığı takdirde Bahçeli siyasetin çöplüğüne atılacaktır ve MHP’nin başına vatanını, milletini seven, ülkenin birliği, bütünlüğü için çalışan bir kişi geçecektir.”

ulusalkanal.com.tr

# mhp # burdur # mehmet kaya