Fransa'da sendikalar ve göçmenler Macron'u protesto etti

Fransa'da işçi sendikaları ve binlerce göçmen, Cumhurbaşkanı Makron'u protesto etti. Protestocular, hükümetin kayıtsız göçmenler için düzenleme yapmasını ve işçi haklarının iyileştirilmesini istedi. Gösteride taşınan "Macron, senden tüm kalbimle nefret ediyorum." yazısı dikkati çekti.

Fransa'da sendikalar ve göçmenler Macron'u protesto etti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yine protestoların hedefi oldu. Başkent Paris'te düzenlenen protesto eylemine çok sayıda işçisendikası ve binlerce göçmen katıldı.

Eylemde Macron hükümetinin göçmen politikaları protesto edildi. Binlerce kişi, oturma izni verilmeyen göçmenlere destek için yürüdü.

Eylemciler, kayıtsız ve oturma izni olmayan göçmenler için düzenleme yapılmasını, herkese barınma sağlanmasını talep etti. Ayrıca Koronavirüs salgınıyla ön saflarda mücadele eden yabancı çalışanların şartlarının düzeltilmesini istedi.

Sosyal Eylem Federasyonu Genel Sekreteri Mireille Stivala (Mirel Stivala), hükümetin işveren ve işçilerin durumunu iyileştirmek için çaba göstermesi gerektiği söyledi. Gösteride taşınan "Macron, senden tüm kalbimle nefret ediyorum." yazısı dikkati çekti.

19 Eylül’de Fransa’nın farklı kentlerinden başkent Paris'e doğru yürüyüşe geçen yüzlerce kayıtsız göçmen, Paris'teki eylemle yürüyüşü noktalamış oldu.

# fransa # protesto # Macron # işçi # sendika # federasyon