Maden faciasında 8. gün

Ermenek'te su baskını nedeniyle madende mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Ocakta hala çamurla karışık 2 bin 500 ton su bulunması ve madendeki karbondioksit seviyesinin yükselmesi çalışmaları zorlaştırıyor.

Maden faciasında 8. gün

KaramanErmenek'te meydana gelen maden faciasında 8'inci güne gelindi. 18 madenciye hala ulaşılamadı.

Madende hala çamurla karışık 2 bin 500 ton su var. Yaklaşık 350 kişilik ekip, kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Vardiyalı olarak çalışan kurtarma ekipleri bir taraftan vagonlarla çamur ve moloz tahliyesine devam ediyor, diğer taraftan maden ocağında güçlendirme çalışması yapıyor.

Ocaktaki tehlike de giderek artıyor. Madende karbonmonoksit seviyesi yükseliyor, oksijen seviyesi düşüyor. Kurtarma ekipleri oksijen maskesiyle çalışma yürütüyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız madenle ilgili yaptığı son açıklamada "geldiğimiz nokta tahmin ettiğimizden daha zor bir nokta. Zamana ihtiyacımız olabilir." dedi.

18 işçiye, facianın üzerinden 8 gün geçmesine rağmen hala yer altında. Ailelerin acı bekleyişi sürüyor. Ermenek Kaymakamlığı ise mahsur kalan madenci aileleri için dün akşam saatlerinde bir yardım kampanyası başlattı. Ailelere yardım etmek isteyen vatandaşlar Ermenek Kaymakamlığı'nın internet sitesinden hesap numaralarına ulaşabilirler...

ulusalkanal.com.tr

# facia # karaman # ermenek