Der Spiegel'den önemli iddia

Almanya'nın prestijli dergisi Der Spiegel, Paris Cinayetlerinin talimatının MİT'ten yapıldığını yazdı. Cinayet zanlısı Ömer Güney ile iki MİT'çinin telefon görüşmelerine dikkat çekilen haberde, Alman iç istihbarat teşkilatının MİT ile işbirliğini de sınırlandırdığını iddia edildi.

Der Spiegel'den önemli iddia

Almanya’nın haftalık siyasi dergilerinden der Spiegel, 2013 Ocak ayında Paris'te başlarından vurularak öldürülen üç PKK'lı kadının ölümüyle ilgili önemli iddalarda bulundu.

Haberde, Güney’in MİT’ten aldığı direktif doğrultıusunda 2013 yılında Paris cinayetlerini işlediği öne sürüldü. Der Spiegel'e göre, Alman güvenlik birimleri, MİT'in Paris cinayaetleri ile ilgili olduğunu düşünüyor.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Sönmez’in katil zanlısı Ömer Güney ile iki MİT'çinin telefon görüşmelerine de yer verildi. Basına yansıyan ve cinayet talimatını MİT'in verdiğini gösteren belgenin de gerçek olabileceği vurgulandı. Spiegel, bu belgede bulunan filigramın MİT'e ait bir görünüm taşıdığını yazdı. Üst düzey bir Alman güvenlik görevlisi, MİT'in yalanlamadığı belge için, "Bu belge sahteyse, o zaman insanı yanıltabilecek kadar gerçek" dedi.

Spiegel, Almanya'nın iç istihbarat servisi Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın, MİT ile işbirliğini de sınırlandırma kararı aldığını öne sürdü. Dergi, Alman güvenlik birimlerinin, kişilere ait bilgileri MİT'e artık çok büyük bir dikkatle verdiğini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # almanya # pkk # DER Spiegel