Haşim Kılıç Yargıtay'ın Balyoz kararını savundu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kamuoyunda tartışmalara neden olan Yargıtay'ın Balyoz kararını savundu. Kılıç, "Yargıtay’daki arkadaşlarımızı yıllardır tanırım. Arkadaşlarımızın yanlış yapma ihtimali çok ama çok düşüktür" dedi. Kılıç, açılım paketi önlerine gelirse, şimdiden paketten yana tavır alacaklarını ilan etti.

Haşim Kılıç Yargıtay'ın Balyoz kararını savundu

Yargıtay'ın 237 komutana hapis cezasını onayan kararına Anayasa Mahekmesi Başkanı Haşim Kılıç'tan destek geldi. Kararı savunan Kılılç, Yargıtay üyelerinin hata yapmayacağını söyledi.

Yargıtay’daki arkadaşlarımızı yıllardır tanırım. Donanımlı, bilgili ve tecrübelidirler. Başından beri de yıllardır bu dairede çalışmış, olaylara hâkim titiz ve tecrübeli bir ekiptir. Bu nedenle arkadaşlarımızın yanlış yapma ihtimali çok ama çok düşüktür.

Kılıç, Balyoz'da "yargı süreci bitmedi, Anayasa Mahkemesi var" iddiasına da yanıt verdi, Anayasa Mahkemesi'nin temyiz makamı olmadığını vurguladı.

Anayasa Mahkemesi temyiz makamı gibi gösteriliyor. Sonra insanlara boş yere umut veriliyor. Mahkemenin kararlarına dair bizim böyle bir görevimiz yok. Ne bizim ne de AİHM'in mahkumiyet ve hapis cezalarına müdahalesi olamaz.

Haşim Kılıç, açılım paketinin Anayasa Mahkemesi'ne gelmesi durumunda çıkacak kararı da şimdiden belli etti.

Paketi’nin bazı maddelerinin er geç önümüze geleceğinden bahsediliyor. Paranoya ile ülke bir yere varamaz. Eğer Türkiye’yi demokratik anlamda rahatlatacak ve bir santimetre dahi de olsa bir adım atılıyorsa biz bundan endişe değil sadece mutluluk duyarız. Korkmaya gerek yok ve daha atılacak adımlar olduğuna inanıyorum.

Yeni anayasa konusunda pek umutlu olmadığını ifade eden Kılıç, "60 civarında madde çıktı denilerek buna büyük önem atfediliyor. Asıl Türkiye’nin önünü açacak sorunlu maddeler aynen duruyor" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# anayasa # Balyoz # yorum # Haşim # Kılıç