Anketlere göre kararsızlar arasında AKP'liler ağırlıkta

Başkanlık sistemi teklifine ilişkin yapılan son 3 ankette yüzde 20 çıkan kararsızların 8 puanını AKP'li seçmenin oluşturduğu saptandı. Kararsızlara "Endişeli muhafazakârlar" benzetmesi yapan AKP'li bir kurmaya göre, bu kesim, yeni sistemde kendisine sıkıntı yaşatacak bir başkanın göreve gelebileceği endişesi yaşıyor.

Anketlere göre kararsızlar arasında AKP'liler ağırlıkta

AKP, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği oylamasına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Başkanlık sistemini içeren teklifin halka anlatılması için AKP bünyesinde 8 kişiyle bir "Strateji ekibi" kuruldu.

Hürriyetin haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı strateji toplantılarına, anketlerden kafası karışık seçmen sayısının yüksek çıkması damgası vurdu.

Toplantılarda, son 3 ankete göre yüzde 20 olan kararsızların 8 puanlık bir kesimini AKP seçmeni oluşturuyor.

Kararsız tabana "Endişeli muhafazakârlar" diyen bir AKP'li yöneticiye göre bu kesim, yeni sistemde kendisine sıkıntı yaşatacak bir başkanın göreve gelebileceği endişesi yaşıyor.

Strateji ekibinin toplantılarında, AKP'li yöneticilerin gittikleri illerde boş salonlara hitap etmesi de gündeme geldi. Genel seçimlerden farklı olarak henüz teşkilatlarda beklenen canlanmanın yaratılamadığı belirtildi.

Kampanya toplantılarına halk oylamasında “Hayır” diyeceklerin bölücükle suçlanması da damga vurdu, bu söylemlerin yanlış olduğu konuşuldu. 330 akademisyenin ihraç edilmesinin olumsuz etkilerinin olacağı da tartışıldı.

Dikkat çeken bir anket sonucu da Adil Gür'ün şirketi A&G'den geldi. Ankete göre, seçmenlerin yüzde 65,6'sı yeni sistemde Meclis olacağını, yüzde 13,9'u ise olmayacağını düşünüyor.

Araştırmaya göre, yeni sistemde seçmenin yüzde 61,5'i siyasi partilerin olacağını, yüzde 19,7'si ise olmayacağı görüşünde.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # referandum # anket # panik