Meclise giremediler

24 Haziran seçimlerinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre meclise girmeyi bekleyen birçok isim milletvekili olmaya başaramadı. İşte o isimlerden bazıları...

Türkiye 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı ve milletvekili adayları için sandık başına gitti.

Seçimler tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak sonuçlar netleşmeye başladı.

Tayyip Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı olurken, milletvekili listeleri de şekillendi. Seçimde birçok tanınmış sima milletvekili olup meclise girerken, pek çok isim de meclis dışında kaldı.

O isimlerden birİ İYİ Parti'den Kocaeli Milletvekili adayı olan eski SAT Komandosu Kurmay Albay Ali Türkşen. Meclise girmesine kesin gözüyle bakılan Türkşen, 2. sıradan aday olduğu Kocaeli'den milletvekili olamadı.

İYİ Parti'den aday olup meclise giremeyen başka isimler de vardı. Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, gazeteci Mehmet Tezkan, Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Aşık Veysel'in torunu Çiğdem Özer ve oyuncu Mehmet Aslan İYİ Parti listesinden milletvekili seçilemedi.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da milletvekili seçilemeyen isimlerden. Ağar, MHP'nin Ankara 2. Bölge 3. sıradan adayıydı.

HDP listesinden Ankara 3. Bölge 1. sıra adayı olan Veli Saçılık ve AKP'nin İstanbul 2. Bölge 16. sıra adayı gazeteci Ayşe Böhürler de meclise giremeyen isimlerden oldu.

Milletvekili seçilme yaşının düşürülmesiyle bu seçimde genç adaylar öne çıkmıştı. Ancak, AKP Kocaeli Milletvekili adayı 18 yaşındaki Elif Nur Bayram ve CHP Antalya Milletvekili adayı 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül meclise giremedi.

ulusal.com.tr

# pusula # seçim # oy # 24 Haziran seçimleri