CHP'de Menemen krizi büyüyor

İzmir Menemen Belediyesi'ndeki tartışmalar sürüyor. AK Partili Başkanvekili Aydın Pehlivan, 65 milyonluk borç yetkisi istedi, Cumhur İttifakının dışında CHP'li 3 isim de bu karara imza attı. Grup kararına uymayan 3 isim için disiplin soruşturması başladı. CHP Meclis üyesi Hasan Ünal ''yaşanan bu süreçte insanlar kendini kurtarmak için kurban arıyor. Sadece il veya ilçe hata yapmadı, Genel Merkezin de, Tunç Soyer'in de hatası var'' dedi.

CHP'de Menemen krizi büyüyor

İzmir'in Menemen İlçe Belediye Başkanlık koltuğunun Ak Partiye geçmesiyle birlikte başlayan CumhuriyetHalkPartisi içerisinde tartışmalar bitmiyor.

Ak Partili Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan işçilerin tazminat ve ikramiye ödemeleri için belediye meclisinden 65 milyon liralık borç yetkisi talebinde bulundu. Oylama 3 CHP'li meclis üyesinin de kabulü ile 15 ret 16 kabul oyuyla meclisten geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi Menemen İlçe Başkanlığı olayın ardından CHP'li üç meclis üyesi Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge için disiplin soruşturması açtığını duyurdu. Tartışmaların hedefinde olan meclis üyelerinden Hasan Ünal konuştu, ''kendini kurtarmak isteyenler kurban arıyor, Çünkü bu olay ile birlikte nefes alacak birçok insan var'' dedi.

Menemen'deki tartışmalarda yalnızca CHP İzmir İl Başkanlığının hatalı olmadığını savunan Ünal, Genel Merkez ve Tunç Soyer'in de hatası olduğunu söyledi.

Grup kararına uymayan CHP'li Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri Hasan Ünal, Ali Aydın ve Rasim Yiğit Özge hakkında disiplin dosyası İlçe yönetiminin, üç ismin savunmasının alınmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığına gönderilecek.

# izmir # chp # mhp # ak parti # İyi Parti # soruşturma # parti # meclis # cumhuriyet # menemen # hasan ünal # belediye # halk # oylama