Şanlıurfa’da 19 köylü gözaltında

Şanlıurfa'da çiftçi üretmek istiyor, ancak bir türlü elektrik idaresi engelini aşamıyor. Dicle Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi ile yaşadıkları soruna dikkat çekmek için yol kesme eylemi yapan 19 çiftçi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da 19 köylü gözaltında

Özelleştirilen Dicle Elektrik ve Dağıtım Anonim Şirketi DEDAŞ ile köylünün derdi bitmiyor. DEDAŞ 2010'dan bu yana çiftçinin sırtındaki kambur oldu.

Şanlıurfa’da geçen hafta çiftçiler Pekmezli köyünde elektriği kesmek isteyen DEDAŞ yetkililerine engel oldu. Köylüler trafoya giden yolu kapattı. Köylü ile DEDAŞ yetkilileri karşı karşıya geldi, arbede çıktı. Elektrik kesilemedi.

Bugün ise DEDAŞ yetkililerine engel olan 19 köylü gözaltına alındı. Büyüktaş Jandarma Karakoluna bağlı ekipler yol kapatma eylemine katılan 19 çiftçiyi evlerinden aldı. Gözaltı işlemi yapılan 17 köylünün Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli Köyü ve Akçaköy’den 2’si ise Harran ilçesine bağlı köylerden olduğunu öğrenildi.

DEDAŞ’ın elektrik kesme işlemine engel olan köylülerin sorguları Büyüktaş Jandarma Karakolu’nda alındı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan yol kapatma eylemini yapan çiftçilerle 16 Ağustos günü bir araya gelmiş, sert tartışmalar yaşanmış ve bazı köylüler toplantıyı terk etmişti. Gergin geçen görüşmenin ardından 19 çiftçinin gözaltına alınması dikkat çekti.

Çiftçiler bölgede yoğun olarak mısır ekiyor. Bugünler ise mısırın çiçek açma ve döllenme zamanı. Bu nedenle de ürününü kurumaması ve sürekli sulanması gerekiyor. Sulamayı elektrik ile yapan üreticiler kesintinin yaşanmaması için her türlü eylemi göze alıyor.

# elektrik # şanlıurfa # eylem # çiftçi # DEDAŞ # sulama # yol kesme