SADAT açıklaması: Bir antlaşma yapılmadı

Genelkurmay Başkanlığı, Ulusal Kanal'ın "SADAT standını ziyaret eden Tümamiral" haberiyle ilgili başvurusuna yanıt verdi. Genelkurmay, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu'nun resmi davetli olarak fuara katıldığını ve SADAT ile herhangi bir anlaşma yapılmadığını açıkladı.

SADAT açıklaması: Bir antlaşma yapılmadı

Genelkurmay, Ulusal Kanal'ın "SADAT standını ziyaret eden Tümamiral" ile ilgili başvurusuna yanıt verdi.

IDEX 2013 Savunma Fuarı'nda SADAT'ın standına uğrayan Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu'nun, resmi davet ile Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki fuara katıldığı açıklandı.

Açıklamada, Uşaklıoğlu'nun Birleşik Arap Emirlikleri personelinin eğitimi kapsamında, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in görev onayı ile ülkeye gittiği kaydedildi. Genelkurmay, Tümamiral Uşaklıoğlu'nun aynı görev kapsamında fuara da katıldığı bilgisini verdi.

Genelkurmay; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve Abu Dabi Büyükelçisi Vural Altay'ın da heyette yer aldığını belirtti.

Genelkurmay, bu ziyarette fuara katılan 56 Türk firmasının gezildiğini belirtti. Açıklamada, "Bu heyetin dolaştığı Türk firmaları arasında herhangi bir ayrım gözetilmemiş, bu faaliyetlerde kişisel davetleri üzerine Sayın Bakan Yardımcısı, Sayın Müsteşar ve Sayın Büyükelçi'ye eşlik edilmiştir" denildi.

Genelkurmay'ın açıklamasında Sahil Güvenlik Komutanlığı ile fuara katılan firmalar arasında herhangi bir anlaşma imzalanmadığı vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

# sadat nedir # sadat çatışma # sadat eğitim # sadatı kim kurdu # ahmet tanrıverdi # sadat saldırılar # sadat gladyo # SADAT IŞİD # Gayri Nizami Harp eğitimi