''Maho Ağa''nın evi sinema müzesi olacak

Hatay'da Kemal Sunal'ın başrolünü oynadığı Kibar Feyzo filmi başta olmak üzere pek çok filmin çekildiği tarihi konak restore edilecek. "Fatih Aliye Müderris Konağı" restorasyonun ardından sinema müzesine dönüştürülecek.

''Maho Ağa''nın evi sinema müzesi olacak

Kibar Feyzo filminin unutulmaz sahneleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Fatih Aliye Müderris Konağı'nda çekildi. Tarihi konakrestore edilerek sinema müzesine dönüştürülecek.

Tarihi konak, Kibar Feyzo'nun yanısıra yetmişli yıllarda çekilen Adak, Ezo Gelin, Kaçak, Asi, Kasaba ve Sultan Gelin gibi birçok film ve diziye de ev sahipliği yaptı. Maho Ağa'nın evi olarak üne kavuştu. Ancak yıllarca bakımsız kalan konak günümüzde içler acısı halde.

Yeni adıyla Kavalcık, eski ismiyle Harran Mahallesi'de bulunan konak için Hatay Valiliği proje hazırladı. Konağın restore edilerek sinema müzesi haline getirilmesi ve bölge turizmine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, 60 yıldır ayakta kalan konağın, ilçenin önemli turistik yerlerinden olduğunu söyledi.

Sinema müzesi olduktan sonra konağın Türkiye'nin her yerinden gelen ziyaretçiler için uğrak mekanı olacağı tahmin ediliyor.

# türkiye # proje # hatay # aşı # ev # sinema # reyhanlı # restorasyon # ziyaretçi # Hatay Reyhanlı # kemal sunal # restore # kibar feyzo # kasaba # kaçak # Ezo Gelin # hatay valiliği # sinema müzesi # adak # Tarihi konak