Liselerde haftalık ders saatleri değişti: Din dersinin saati artırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, ders saatlerinde değişikliğe gitti. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 11. sınıftan kaldırıldı. Hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde yabancı dil saati düşürüldü.

Ders saatlerinde değişiklik oldu. Biyoloji azaldı, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ise kaldırıldı.

Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre ortaöğretim kurumlarında yani liselerde önümüzdeki öğretim yılından itibaren haftalık ders saatleri çizelgesinde değişiklik yapıldı.

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 11’inci sınıftan kaldırıldı. Bu ders 12’nci sınıfa 2 saat olarak konuldu.

Kademeli geçişin öngörüldüğü karara göre Biyoloji dersi ise 3 saatten 2 saate indirilerek fizik ve kimya ile aynı süreye indirildi.

9’uncu sınıfta 3, diğer sınıflarda 2’şer saat olan birinci yabancı dil ders saatleri 9’uncu sınıftan itibaren 4’er saat olarak yeniden düzenlendi.

Hazırlık sınıfı olan Anadolu liselerinde ise birinci yabancı dil ikinci sınıfta 6 saat iken, 4 saate düşürüldü.

Felsefe dersi 10’uncu sınıflarda zorunlu olarak okutuluyordu. Önümüzdeki eğitim döneminde 11’inci sınıflarda da 2 saat olarak zorunlu ders oldu. Ancak 12’nci sınıflarda yine felsefe yok.

Dil ve Anlatım ile Türk Edebiyatı dersleri Türk Dili ve Edebiyatı adı altında birleştirildi ve 9’uncu sınıftan itibaren 5 saat oldu.

1 saat olan zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi ise haftada 2 saate çıkarılacak. Ama müfredat yetişmediği için mevcut müfredat okutulmaya devam edilecek.

ulusalkanal.com.tr

# müzik # lise # din