13 Şubat’a dava açıldı!

Kumpas davalarına karşı binlerce yurttaş “yurtseverlere özgürlük” sloganıyla 13 Şubat 2014'te Meclis'e yürümek istemişti. Ancak Özel mehkemelerin kaldrılması talebi o gün polis şiddetiyle bastırılmak istendi. Şimdi ise o eyleme önderlik eden İşçi Partisi, TGB ve TLB yöneticilerine dava açıldı.

Bu görüntüler 13 Şubat 2014'te Meclis önünde yapılmak istenen “yurtseverlere özgürlük” yürüyüşünden. O gün polis şiddetine uğrayanlar şimdi sanık yapıldı.

Eylemin yapıldığı dakikalarda Meclis'te kumpas davalarına bakan Özel Görevli Mahkemeleri hakkında yasa tasarısı görüşülmekteydi. Binlerce yurttaş “yurtseverlere özgürlük” için Meclise yürümek istemişti.

Ancak Hükümet bu talebi elinden geldiğince bastırmak istedi. Akay Kavşağı’na barikat kuran polisler yurttaşları engellemeye çalıştı. Eylem polisin Gazlı, TOMA'lı ve coplu müdahalesiyle dünya gündemine girdi.

Eylemin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçti ve eyleme önderlik eden İşçi Partisi, TGB ve TLB yöneticilerine dava açıldı. TGB Genel Başkanı Çadaş Cengiz ve TLB Genel Başkanı Bora Çelik ile İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz da sanık yapılan 20 isim arasında yer aldı.

Haklarında dava açılan yöneticiler Ulusal Kanal’a konuştu. İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz kumpasın artık herkesçe kabul edildiğini belirtti.

TLB Genel Başkanı Bora Çelik, davanın kendileri için sevindiri olduğunu vurguladı.

Sanıklardan TGB Ankara İl Başkanı Orçun Göktürk de eylemin ertesi günü Adalet Bakanıyla görüştüklerini hatırlattı. Göktürk “Madem biz suçluyuz Adalet bakanıyla beraber savunma yapalım” dedi.

Davanın ilk duruşması Ankara 33’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 9 Nisan 2015 saat 10:00’da görülecek.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # tlb # bora çelik # 13 şubat # çağdaş cengiz # osman yılmaz