Ekonomist Uğur Civelek'ten reform paketi tepkisi ve flaş kıdem tazminatı açıklaması! Civelek paketteki kritik detayı açıkladı

Ekonomist Uğur Civelek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı reform paketini yorumladı. Reform paketini çok gerçekçi bulmadığını söyleyen ekonomist Civelek, "Ekonomideki kritik konulara çok dokunulmamış" dedi

Ekonomist Uğur Civelek, Ulusal Kanal'da Halil Nebiler'in sunduğu Televizyon Gazetesi programında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı reform paketini değerlendirdi.

KRİTİK DETAY

Civelek, "Tarımda üretime ilişkin konu açık bırakılıyor." dedi.

Reform paketini çok gerçekçi bulmadığını söyleyen ekonomist Civelek, "Ekonomideki kritik konulara çok dokunulmamış" dedi.

Uğur Civelek, şunları söyledi:

"Finansal piyasaların duymak istedikleri şeyler anlatılmış. Bazı konudaki çalışmalar, zamanla tamamlanacak. Onun için o detayları görmeden çok aceleci olmamak lazım. Yeterince gerçekci mi? Hem evet, hem hayır. Neden? Finansal sektörden başlıyor. Kırılganlığı azaltmaktan devam ediyor ve tasarruflara özel bir önem veriyor. Yani BES muhtemelen zorunlu hale gelecek. Kıdem tazminatının da devreye alındığı fonlar kurulacak. Sosyal güvenlik sistemi reformu devreye sokulacak. Tasarruf hacmi büyütülmeye çalışılacak. Bunu yaparsa, yapabilirse her şey belki yoluna girecek yoksa ortalık karışacak."

ulusal.com.tr

# ekonomi # uğur civelek # kıdem tazminatı # reform paketi