Koronavirüs ile mücadele sürüyor: 41 bin 625 kişi taburcu edildi

Çin’de Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 872’ye yükseldi. Kovid-19 şüphelisi kişilerin sayısı 851’e, müşahede altına alınanların sayısı 51 bin 856’ya gerilerken, taburcu edilenlerin sayısı da 41 bin 625’e yükseldi.

Koronavirüs ile mücadele sürüyor: 41 bin 625 kişi taburcu edildi

Koronavirüs dünya genelinde 86 bin 900 kişiye bulaştı. Çin'de virüsle mücadele sürüyor. Ülkede koronavirüsten kaynaklı ölümlerin oranı düştü. Hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 870. İran'da hayatını kaybedenlerin sayısı ise 54'e çıktı. Öte yandan virüs Ermenistan'da da görüldü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Rusya'da alınan önlemlerle ilgilli konuştu.

Koronavirüs görülen ülke sayısı artıyor. Virüsün ortaya çıktığı Çin'de ise mücadele sonuç veriyor. Ülkede koronaviürsten kaynaklanan ölüm oranında düşüş yaşanıyor.

Çin'de koronavirüs nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 870 oldu.

İran'da ise 11 lişi daha koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetti. Böylece, hayatını kaybedenlerin sayısı 54'e çıktı, vaka sayısı ise 978'e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığ'ndan yapılan açıklamada, en fazla vakaya Tahran, Kum, Gilan eyaletlerinde rastlandığı belirtildi. Ayrıca, teşhisi konulan 75 kişinin de iyileşerek taburcu edildiği ifade edildi.

Tayland'da da koronavirüs nedeni ile ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Ülkede koronavirüs kaynaklı 42 vaka bulunuyor.

Virüsün sıçradığı yeni ülke ise Ermenistan. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkede bir kişide koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Tespit edilen kişi hastanede karantina altına alındı.

Rusya ise koronavirüsle ilgili tüm önlemleri alıyor. Konu ile ilgili Rusya Devlet Bşkanı Vladimir Putin açıklama yaptı.

Putin yaptığı açıklamada, "Rusya'da bu tehlikeli hastalık konusunda gerekli her şey yapılıyor, ilgili tedbirler alındı. Bu tedbirlerin etkili olmasını umuyorum” dedi.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # dünya sağlık örgütü # Kovid19 # dsö # acil durum