Cumhuriyet İçin Antalya tek yürek

Cumhuriyet İçin El Ele Platformu Tüm Antalyalıları Cumhuriyete Sahip Çıkmak İçin 29 Ekim'de Bir Olmaya Çağırdı

Cumhuriyet İçin Antalya tek yürek

Ülkemizin geçtiği zorlu süreçlerde ayağa kalkan Türk Milleti Cumhuriyete yönelen tehditlere hep alanlardan cevap verdi. Geçtiğimiz yıl ulusal bayramlarımıza sahip çıkma kararlılığında olan 300 bin kişi ile Meydanlara akan Antalyalılar yine meydanları zapt etmekte kararlı. Siyasi parti, oda, dernekler ve demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu 'Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu' öncüllüğünde yeniden Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya hazırlanan Antalya'da platform üyeleri bir araya gelerek, tehlikenin farkında olanlara, cumhuriyetin geleceğinden kaygı duyanlara, cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlara, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz diyenlere çağrıda bulundu; "Cumhuriyet Bayramında bir araya gelmenin, Cumhuriyetimizin bekçileriyiz demenin, biz varız, buradayız demenin tam vaktidir" dediler.

Türkiye Cumhuriyeti Parçalanmak İsteniyor

Cumhuriyet Meydanı 'nda bir araya gelen Platform adına açıklamayı yapan Platform Sözcüsü ve ADD Şube Başkanı İbrahim Daş, ülkenin ve ulusun cumhuriyet tarihinin en zor günlerinden geçtiğini belirterek, yaklaşan 29Ekim Cumhuriyet Bayramında bir olmanın önemini vurguladı. Suriye başta olmak üzere tüm komşu ülkelerle sorunlu duruma gelinen ülkede, Suriye'nin parçalanması için çalışan terör örgütlerine verilen desteklerin, taşeronluğun ülkeyi ve halkı zor günlere sürüklediğini belirten Daş, şimdilerde iktidarın halkın demokratik taleplerine bile tahammül etmediği, gençlerin biber gazı ve kurşunla şehit edildiği ve Türk Milletinin sabrının sınandığı günlerin yaşandığını ifade etti. AKP' nin açılım paketini de eleştiren Daş, Andımızın kalkması, yabancı vakıfların mallarının iadesi, dar bölge seçim sistemi ve anadilde eğitim taleplerini içeren paketi, 'Ulusumuzu ayrıştıracak paket' olarak niteledi. AKP' nin bölünme anayasasında tıkandığını, Suriye ile savaşın eşiğine geldiğini, izlenen politikalarla ülkenin kaosa sürüklendiğini söyleyen Daş, "Gelinen nokta da isten Türkiye Cumhuriyetinin parçalanmasıdır" diye konuştu.

Halk Kitle Örgütlerinin Bir Olmasını Bekliyor

Tüm bu tehlikeli günler yaşanırken yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının her zamankinden daha da fazla önem arz ettiğini belirten Daş; "Geçmişte olduğu gibi yaklaşan bu bayramda da, Antalya halkı başta olmak üzere, tüm resmi ve özel kurumlarımızla birlikte hem Antalya'ya hem de Ulusal bayramımıza sahip çıkacağımızı göstermek için bir araya gelme çağrısı yapıyoruz. Antalya halkının biz demokratik kitle örgütlerinden beklentileri de bu yöndedir" ifadelerini kullandı.

Biz Varız, Buradayız Demenin Tam Vaktidir

Daş kurumları ve Antalyalıları Cumhuriyet Bayramı'nda bir olmaya çağırdı; "Ulaştığımız ve ulaşamadığımız tüm kurumlarımızı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda el ele vererek kutlamaya ve tüm ülkeye güç vermeye çağırıyoruz. Bugün her günden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Ulusumuzun ve ülkemizin birliği parçalanmaya itilmekte, etnik ve dinsel çatışma yaratılmak istenmektedir. Antalya her zaman tehlikeyi ilk önce gören illerin başında gelmektedir. 29 Ekim 2013 Salı günü Antalya yeniden sel olup akacaktır. Tehlikenin farkında olanlar, "Yurtta Barış Dünyada Barış" diyenler, Cumhuriyetimizin geleceğinden kaygı duyanlar, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlar, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyenler, Cumhuriyet Bayramında bir araya gelmenin, Cumhuriyetin bekçileriyiz demenin, biz varız, buradayız demenin tam vaktidir" dedi.

Daş tüm Antalyalıları, 28 Ekim Pazartesi saat 13:00 de Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma programına, 29 Ekim Salı saat 10:00'da Cumhuriyet Meydanı Bayram kutlamalarına, aynı gün saat 18:00'de Beach Park Varyant girişinden başlayacak Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına katılmaya ve yürüyüşün ardından Meydan'da gerçekleşecek olan Zülfü Livaneli konserine çağırdı.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

# antalya # eylem # cumhuriyet # 29 # ekim