Irak'tan ABD'ye Golan Tepeleri tepkisi

ABD Başkanı Trump'ın, İsrail'in Suriye'ye ait Golan Tepelerini işgalini meşru gösterme çabalarına, Irak'tan da tepki geldi. Trump'ın ifadelerine sert tepki gösteren Bağdat yönetimi "Durumun kabul edilmeyeceğini" duyurdu

Irak'tan ABD'ye Golan Tepeleri tepkisi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail işgali altındaki Suriye'ye ait Golan Tepelerini İsrail'in parçası olarak ila netme çabasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son açıklama, ABD'nin özgürlük vaadi ile işgal edip yüzbinlerce insanın ölümüne ve ülkenin bölünmesine neden olduğu Irak'tan geldi.

Bağdat yönetimi, Trump'ın İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri ile ilgili ifadelerine sert tepki göstererek, durumun kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "Irak, uluslararası hukuka binaen, işgal altında ve Suriye'ye ait Golan Tepeleri'nin meşrulaştırılmasına şiddetle karşı çıkıyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada "Irak, Golan Tepeleri, Filistin ve özellikle Kudüs'ün işgal edilmesinin üzerinden belli bir sürenin geçmesinin oradaki işgalcilere meşrutiyet verileceği anlamına gelmediğini teyit eder" ifadesine yer verildi.

ulusal.com.tr

# abd # ırak # Golan tepeleri