Lavrov ile Tillerson buluştu

Rusya ile Amerika Dışişleri Bakanları arasında önemli bir görüşme gerçekleşti. Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Moskova'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Lavrov, Suriye'ye yönelik füze saldırısının uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti. Lavrov, Beyaz Saray'ın gerçek niyetini öğrenmek istediklerini söyledi.

Lavrov ile Tillerson buluştu

Amerika'nın Suriye'ye yönelik füze saldırısından sonra Amerika Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geldi. Gündemde Suriye konusu vardı.

Lavrov, Tillerson'la görüşmesinin basına açık olan kısmında, Amerika'nın 7 Nisan'da Suriye'ye yaptığı saldırıyı "uluslararası hukuk ihlali" olarak tanımladı. Lavrov, böyle bir saldırıya bir daha izin verilmemesinin önemli olduğunu söyledi. Lavrov, Tillerson'la yapacağı görüşmede Beyaz Saray'ın gerçek niyetini öğrenmek istediğini belirtti.

Rex Tillerson ise bu görüşmeyi Rusya ve Amerika arasındaki "keskin" farklılıklar olmasının sebeplerini anlamak için kullanmak istediğini söyledi.

Açıklamalar sırasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Amerikalı bir gazeteci Lavrov'un sözünü keserek yüksek sesle soru sordu. Lavrov, "Gerçekten Suriye hükümetini destekliyor musunuz? Beyaz Saray'ın dün yaptığı açıklamaları nasıl yorumluyorsunuz?" diye soran muhabire "Sizi kim yetiştirdi? Size bu tarzı kim öğretti?" yanıtını verdi.

Rus bakan, konuşmasını yaptıktan sonra sözü Tillerson'a verdi ve Amerikalı gazeteciye "Evet şimdi bağırabilirsiniz" diye seslendi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # amerika # lavrov # tillerson