Alman askerlerinin İncirlik'ten taşınması 3 ay sürecek

İncirlik Üssün'den çekilme kararı alan Almanya'nın üssü terk etmesi sonbaharı bulacak. Alman medyasına açıklamalarda bulunan Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Tornado uçaklarının Haziran sonuna kadar planlı uçuşlarına devam edeceğini, askerlerinin İncirlik'ten tamamen çekilmesinin ise Eylül sonunu bulacağını söyledi

Alman askerlerinin İncirlik'ten taşınması 3 ay sürecek

Almanya'nın İncirlik üssünde bulunan askerlerini Ürdün'e taşıması yaklaşık üç ay sürecek.

Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in verdiği bilgilere göre, Alman askerlerinin İncirlik'ten tamamen çekilmesi Eylül sonunu bulacak.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan Alman Savunma Bakanı, Tornado uçaklarının IŞİD'le mücadelede haziran sonuna kadar planlı uçuşlar yapacaklarını söyledi. Ess

Koalisyon kapsamında daha önce planan uçuşların tamamlanmasının ardından ilk tanker uçaklarını Ürdün'e kaydıracaklarını belirten von der Leyen, uçakların temmuz ayının ortalarından itibaren yeniden hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı.

Tornadolar ve elde edilen yüksek çözünürlüklü fotoğrafların değerlendirildiği teknik ekipmanın kaydırılmasının karmaşık bir prosedür olduğuna ve iki aylık bir süreyi bulacağına dikkat çeken Von der Leyen, bu sürecin ağustos ve eylül aylarını kapsayacağını söyledi.

Alman Savunma Bakanı, Tornadoların ekim ayından itibaren keşif uçuşlarını yeniden yapmaya başlayacağını belirtti.

ulusal.com.tr

# almanya # Ürdün # İncirlik