'Taciz edin' talimatı veren Müdür yardımcısı hakkında soruşturma açıldı

Erkek öğrenciler tim kursun, mini etek giyen kız öğrencileri taciz etsin! Bu akılalmaz öneriyi, Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısı yaptı. Müdür yardımcısının bu önerisi, Öğretmenler Kurulu tutanağına geçti

Bu önerinin sahibi Antalya Kepez'deki Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısı... İddialara göre, müdür yardımcısı Filiz G, 9 Şubat pazartesi günü okuldaki 31 sınıfın başkanıyla bir toplantı yaptı. Filiz G, öğrencilere kılık kıyafet konusunda uyarılarda bulundu. Toplantıda kısa etek giyen kızlara karşı sınıf başkanlarına bir dizi önlemleri anlattı.

Ancak anlatılanlar yenilir yutulur cinsten değildi. Bazı öğrenciler toplantıda neler konuşulduğunu okuldaki diğer öğretmenlere aktardı. Öğrencilerin anlattıklarına göre, Müdür Yardımcısı Filiz G., "Bu okulda kızlar kısa etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor" dedi. Bunun önlenmesi için de "kısa etek giyen kız öğrencilerin peşine erkek öğrencilerin takılmasını, bundan rahatsız olacak kızların düzgün giyinmek zorunda kalacağını" söyledi.

Bu sözler, 10 Şubat günü yapılan Öğretmenler Kurulu toplantısında öğretmenler tarafından gündeme getirildi. Filiz G. ile başka bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşma, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındı. Filiz G., o ifadeleri kullandığını doğruladı, "Aşırılıklara göz yumarsak, kızlar taciz edilirse kim suçludur?" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, olaya ilişkin soruşturma açıldığını ve konuyu takip edeceklerini açıkladı. Aynı zamanda Eğitimbir-Sen üyesi olan Müdür Yardımıcısı Filzi G., Ulusal Kanal'ın telefonlarına ise yanıt vermedi.

Olayı Eğitim- İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık değerlendirdi.

KESK'e bağlı Eğitim-Sen de konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

# öğrenci # taciz timi