Trump-Kim zirvesinin detayları belli oldu

ABD Başkanı Donald Trump ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un arasında yapılacak zirvenin detayları belli oldu. Detaylar Beyaz Saray tarafından açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un arasında yapılacak zirvenin detayları belli oldu.

Duyuruyu Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü , ABD Başkanı Trump ile Kore lideri Kim arasında ilk görüşmenin 12 Haziran'da Singapur'da yerel saatle 09.00'da gerçekleşeceğini açıkladı.

Sanders ayrıca zirveye ilişkin hazırlıkların çok iyi şekilde devam ettiğini belirtti, "Başkan her gün ulusal güvenlik ekibinden Kuzey Kore ile ilgili günlük brifingini alıyor." dedi.

Trump'ın Kim'den aldığı mektuba ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Sanders, mektubun içeriğine girmeyeceğini ancak mektupta okudukları ifadelerin "doğru yolda olduklarını kendilerine gösterdiğini" ifade etti.

Sanders, "Washington'un Pyongyang üzerindeki maksimum baskı kampanyasını sürdürüp sürdürmeyeceği hakkında da Kore Yarımadası nükleerden arındırılana kadar bu ülke üzerindeki yaptırımların aktif kalacağını vurguladı.

ulusal.com.tr

# abd # trump # kim # KDHC