Vezneciler saldırısını TAK üstlendi

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısının görünntülerini inceleyen polis, saldırı öncesi kadın canlı bombanın yanında bulunan bir erkeğin PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğunu tespit etti. Soruşturma derinleştirildi ve saldırıyı organize eden 4 kişinin de aynı örgütten oldukları belirlendi. İngiliz haber ajansı Reuters ((Roytırs) ise saldırıyı PKK'nın uzantısı TAK'ın üstlendiğini iddia etti

Vezneciler saldırısını TAK üstlendi

İstanbul Vezneciler'de 6 polisin şehit olduğu ve 5 sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği terör saldırısını PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin organize ettiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, saldırı öncesi kadın canlı bombanın yanında bulunan bir erkeğin YDG-H üyesi olduğunu tespit etti. Saldırıyı organize ettikleri belirlenen 4 kişinin de PKK yapılanması olan YDG-H üyesi oldukları ifade edildi.

Polis saldırıyı gerçekleştiren türbanlı kadın canlı bomba ve yanındaki YDG-H'linin net görüntülerine de ulaştı. Olay yerinde yalnız görüntülenen kadın canlı bomba, bomba yüklü aracı otoparktan çıkardığı sırada ise yanında YDG-H üyesi bir erkek var.

İngiliz Haber ajansı Reuters ise İstanbul saldırısını PKK uzantısı TAK adlı örgütün üstlendiğini iddia etti.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre polis soruşturmada yeni bilgilere de ulaştı. Türbanlı canlı bombanın Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Suç kaydı bulunmayan kadın teröristin 1 aydır bomba eğitimi aldığı ve patlamadan 1 hafta önce olay yerine gelerek keşif yaptığı ifade edildi.

Polis, patlamada kullanılan aracın saldırı gününe kadar nerede olduğunu da tespit etti. Buna göre araca bomba düzeneği Bağcılar’da yerleştirildi ve olay yerine 1 kilometere uzaklıkta bulunan katlı otoparka götürüldü.

29 Mayıs'ta otoparka bırakılan araç 2 Haziran'da otoparktan çıkarıldı. 5 Haziran'da aynı otoparka götürülen bomba yüklü araç saldırı günü sabah 06.42’de son kez otoparktan çıkarıldı.

Aracı saldırının gerçekleştirilidiği yere yalnız götüren kadın teröristin patlama oluncaya kadar da araçtan ayrılmadığı belirlendi.

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden ve kimliği belirlenemeyen 11’inci kişi, halen Adli Tıp Kurumu’nda. Üzerinden kimlik çıkmayan 45-50 yaşlarındaki kişinin çekik gözlü ve 45-50 yaşlarında olduğu öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, Adli Tıp’ta bulunan kişinin yabancı uyruklu Müslüman ya da evsiz bir kişi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Vücut parçaları bulunan türbanlı kadın teröristle ilgili soruşturma ise sürdürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

# bombalı saldırı # istanbul vezneciler