Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partisine yeni Anayasa uyarısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti MYK toplantısında "yeni Anayasa" uyarısı yaptığı belirtildi. Erdoğan'ın " 'Yeni Anayasa'da şunu yapacağız, bunu yapacağız' demeyin" dediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partisine yeni Anayasa uyarısı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak PartiMYK toplantısında yaptığı "yeni Anayasa" uyarısını yazdı.

Erdoğan, Cumhuriyet’in yüzüncü yılını yeni bir anayasa ile taçlandırma çağrısı yapmış, "Tercihimiz tüm siyasi partilerimizin bu sürecin içinde yer almasıdır" demişti. Erdoğan, yeni anayasa konusunda demokratik kitle örgütleri dahil tüm kesimleri katkı vermeye davet etmişti.

Erdoğan'ın çağrısı üzerine yeni anayasa tartışmaları yoğunlaştı. Abdulkadir Selvi yazısında, tartışmanın farklı zeminlere kaymaya başladığını belirtti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan partililere uyarılarda bulunduğunu ifade etti:

- Bizim yeni anayasa konusunda belirlenmiş hiçbir şeyimiz yok. Biz Türkiye’nin yeni ve sivil bir anayasa yapması gerektiğini prensip olarak söylüyoruz. Bunu yapmak için tüm kesimlere çağrı yapıyoruz.

- Ancak bizim yeni anayasa için belirlenmiş bir ilkemiz, kriterimiz yok. Onun için ‘Yeni anayasada şunu yapacağız, bunu yapacağız’ demeyin. Yeni anayasayı tüm siyasi partilerin ve STK’laCrın katılımı ile yapacağız. O nedenle bizim belirlenmiş bir ilkemiz yok.

Hürriyet yazarı Selvi, Erdoğan'ın uyarılarını böyle aktardı. Köşe yazısında, Cumhurbaşkanı'nın kırmızı çizgisine vurgu yaptı. Selvi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Anayasa'nın ilk dört maddesi Cumhur İttifakı'nın kırmızı çizgileri arasında yer aldığını vurguladı.

# türkiye # erdoğan # ak parti # parti # uyarı # anayasa # cumhurbaşkanı erdoğan # yeni anayasa # Abdülkadir Selvi # cumhur ittifakı # STK # Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi # AK Parti Erdoğan # kırmızı çizgi # MYK toplantısı # Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi # yeni anayasa konusu # Anayasa tartışmaları # Anayasa tartışması