İran'da askeri geçit törenine saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İran'da askeri geçit törenine terör saldırısı düzenlendi. 24 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı. İran'lı yetkililer saldırıdan Amerika'yı sorumlu tuttu. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif saldırıya "hızlı ve kararlı şekilde karşılık verilecek" dedi. Saldırının ardından İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi arayan ilk isim ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin oldu. Putin İran'la birlikte teröre karşı mücadelede işbirliğini güçlendireceklerini söyledi. Bu arada, Irak'a açılan iki sınır kapısı da güvenlik nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Görüntüler İran'daki askeri geçit töreninde kaydedildi.

Kalabalığın arasına sızan teröristler, törene böyle saldırdı...

İran'da Kutsal Savunma Haftası nedeniyle askeri geçit töreni düzenleniyordu. Törene terör saldırısı damga vurdu. Olay İran'ın Ahvaz kentinde yaşandı.

Terör saldırısında 24 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi. 53 kişi de yaralandı.

Huzistan Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre ölenler arasında siviller ve bir muhabir de yer alıyor.

Uzun namlulu silahlarla askerlere saldıran dört teröristten ikisi olay yerinde etkisiz hale getirildi. Diğer iki terörist ise biri yaralı olmak üzere sağ olarak ele geçirildi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif sosyal medyadan yaptığı açıklamada saldırıdan Amerika'yı sorumlu tuttu. Zarif, "Terörizmin bölgedeki destekleyicileri ve onların ABD’li efendileri sorumludur” dedi.

Zarif saldırıya karşılık vereceklerini de vurguladı, "İran, İranlıların hayatlarını savunmak için hızlı ve kararlı bir şekilde cevap verecektir" ifadelerini kullandı.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi de saldırıdan ABD, İsrail ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu. "Bu eylemler cevapsız kalmayacak." dedi

Bir açıklama da Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif'ten geldi. Şerif yaptığı açıklamada Ahvaz kentindeki askeri törene saldırının El Ahvaziye örgütü tarafından düzenlendiğini açıkladı. Şerif, bu örgütün Suudi Arabistan'dan beslendiğini belirtti.

İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı Danimarka merkezli olarak bilinen El Ahvaziye de sosyal medyadan yaptığı açıklamalarla saldırıyı üstlendi.

Terör saldırısıyla ilgili İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi arayan ilk isim ise Rusya Devlet Başkanı Putin oldu.

"Ahvaz kentindeki terör saldırılarının trajik sonuçlarına bağlı olarak en derin başsağlığı diliyoruz. Olay, bir kez daha, terörizme karşı mücadele ihtiyacını hatırlatıyor. İranlı ortaklarla bu kötülüğe karşı işbirliğinin daha da yoğunlaştırılmasına hazır olduğumu yeniden teyit etmek istiyorum"

Saldırının ardından Tahran yönetimi güvenlik nedeniyle, ülkenin Irak'a açılan iki sınır kapısını kapatma kararı aldı. Sınırın hem insani hem de ticari geçişler için "geçici bir süreliğine kapalı kalacağı" belirtildi.

ulusal.com.tr

# iran # saldırı # ahvaz # askeri geçit