Bakan Canikli: S-400 alımı F- 35 alımını etkilemez

Amerika'nın Türkiye'ye S - 400 baskısı sürüyor... Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Amerika'nın Türkiye'ye karşı "S-400 alırsanız F-35 vermeyiz" mesajı verdiği görüşünde... Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ise "S-400'lerin F-35 alımına hiçbir etkisi olmayacak" dedi.

Amerika Türkiye'ye aba altından sopa gösteriyor. "S-400 alırsanız F-35 vermeyiz" diyerek Türkiye'ye mesaj veriyor.

Meclis Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, komisyon heyetinin Amerikan Kongresindeki görüşmelerini Hürriyet gazetesine değerlendirdi.

Bozkır’ın önderliğinde bir heyet ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu’ndan 16 isimle Türkiye-Amerika ilişkilerine dair görüşmeler yaptı.

Bozkır, F-35 projesinin her iki tarafın menfaatine olduğunu ifade ederek, "eğer 'bunu yapmazsan şu olur' gibi kol bükmeye çalışan bir tavrın, ilişkileri zedeleyeceğini vurguladı.

Patriot'larla ilgili cazip bir teklif için Amerikan heyetinin Türkiye'ye geleceğini söyleyen Bozkır, Türkiye'nin tekliflerle ilgili değerlendirmelerde bulunacağını da söyledi. Komisyon Başkanı, "S-400 anlaşması imzalandı, ama Patriot devreye girebilecekse bakarız" ifadelerini kullandı.

Volkan Bozkır, S-400 alımının Türkiye'nin NATO müttefikliğini de etkilemeyeceğini söyledi. Ancak, Amerika'nın tehditkar tavırlardan vazgeçmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Öte yandan S-400'lerin F-33 alımına etkisi olup olmayacağı konusunda Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den de bir açıklama geldi.

Canikli S-400 alımının F-35'lere hiçbir etkisi olmayacağını vurguladı. Bakan, "Türkiye yıllar önce F-35 projesine girdi, önümüzdeki yıldan itibaren de teslimler başlıyor. Parasını veriyoruz, onunla hiçbir alakası yok bunun" diye konuştu.

ulusal.com.tr

# abd # F-35 # s-400 # nurettin canikli