Bill Gates yine dünyanın en zengini

Dünyanın büyük çoğunluğu ekonomik kriz ve açlık içinde yaşarken onlar servetine servet katıyor. Amerikan dergisi Forbes, dünyanın en zengin iş adamları listesini açıkladı. Listede en çok milyarder sayısında yaşanan patlama dikkat çekti. Geçen yıl bin 810 olan milyarder sayısı, bu yıl 2 bin 43'e yükseldi. Listenin birinci sırasındaysa yine Bill Gates var.

Bill Gates yine dünyanın en zengini

Dolar milyarderlerinin sayısında patlama yaşandı.

Amerikan iş dünyası dergisi Forbes dünyanın en zengin iş adamları listesini açıkladı.

Listede en çok dikkat çeken ayrıntı, milyarder sayısında yaşanan artış oldu. Geçen yıl, bin 810 kişi milyar dolarlık servet sahibiyken bu yıl bu rakam 2 bin 43'e çıktı. 233 kişilik artışın son 31 yılın en büyük artışı olduğu belirtildi.

2 bin 43 kişinin yer aldığı listenin birinci sırası bu yıl da değişmedi. Geçen yıl 75 milyar dolar olan servetini 86 milyar dolara çıkaran Microsoft kurucusu Bill Bates, 4 yıl üst üste dünyanın en zengin adamı oldu.

Bill Gates’i 75,6 milyar dolar kişisel varlığıyla Amerikalı yatırımcı Warren Buffet (Verın Bufıt)) izledi. 3 sıradaysa Amazon’un kurucusu ve yöneticisi Jeff Bezos yer aldı.

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, 56 milyar dolarlık servetiyle listenin beşinci sırasına yerleşti. En zenginler listesinin ilk 10 sırasına Amerikalı şirketler damgasını vurdu.

Dünyanın en zengin kadını 39,5 milyar dolarlık servetiyle Fransız kozmetik firmasının en büyük ortağı Liliane Bettencourt (( Lilyın Bettinkort) oldu. Bettinkort'ın listedeki yeri ise 14. sıra

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ise listenin kaybedenlerinden. Geçen yıldan bu yana servetinde 1 milyar dolarlık kayıp yaşayan ABD Başkanı, toplam 3,5 milyar dolarlık servetiyle listede 220 basamak birden geriledi 544. sıraya yerleşti.

ulusalkanal.com.tr

# Microsoft # Bill gates # forbes