Yeni tehlike: Lambda varyantı birçok ülkeye yayıldı

Uzun süredir dünya genelinde çözüm aranan Kovid-19 virüsü ve Delta varyantı panik yaratmaya devam ederken şimdilerde yeni tip varyant Peru'da görüldü. Kovid-19'da vaka sayıları hızla azalırken Peru'da ortaya çıkan yeni tip Lambda varyantı 30 ülkeye kadar yayılmış durumda.

Yeni tehlike: Lambda varyantı birçok ülkeye yayıldı

Kovid-19'la mücadele devam ederken Delta varyantından sonra yeni bir varyant haberi de Peru'dan geldi. Son günlerde vaka ve ölüm sayılarının düşüşte olması dünya genelinde hayatın normal hale gelmesini sağlamıştı.

Uzun süredir devam eden Kovid-19 salgınından sonra Peru'da ortaya çıkan Lambda varyantı 30 ülkeye kadar yayılmış durumda. Yeni çıkan varyant için bilim insanları çözüm bulmaya çalışıyor.

Dünyadaki en yüksek pandemi ölüm oranına sahip olan Peru'da bu durumun söz konusu varyant nedeniyle ortaya çıktığı belirtiliyor.

Peru basınında yer alan haberlere göre, ülkede virüse yakalanan her 10 kişiden 1'i hayatını kaybediyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Peru'da Lambda'nın nisan ayından bu yana varyantlar için test edilen yeni enfeksiyonların yüzde 81'inden sorumlu olduğunu belirtiyor.

DSÖ ayrıca Lambda'nın 'potansiyel olarak artan bulaşıcılığa veya nötralize edici antikorlara karşı olası artan dirence' yol açabilecek bir dizi mutasyon taşıdığının altını çizdi.

# pandemi # hindistan # dünya sağlık örgütü # Kovid19 # vaka # salgın # virüs # Delta varyantı # dsö # peru # varyant # Lambda varyantı