'İşlem bitmiştir, seçimi aldık'

Seçim sonuçlarının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçim otobüsünden yurttaşlara seslendi. İnce, çatı adayın gücüne vurgu yaptı, "biz seçimleri sadece CHP'nin oylarıyla almadık, diğer partilerin desteğiyle kazandık" dedi. Yalova'nın aksine seçimlerin yenilendiği Aydın ve Niğde'de ise olaylar çıktı.

'İşlem bitmiştir, seçimi aldık'

Sandıklar açıldı, CHP'nin adayı Vefa Salman zaferini ilan etti.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Yalova Belediye Başkan Vefa Salman, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. İlk sözü alan Muharrem İnce çatı adayın önemini vurguladı, Cuhurbaşkanlığı seçimi öncesi model oluştuğunu belirtti.

İnce, seçim öncesi Salman lehine adaylarını çeken İşçi Partisi, HEPAR ve Doğru Yol Partisi'ne teşekkür etti.

228 oy farkla AKP'nin adayı Yakup Koçal'ı mağlup eden Salman, herkese eşit davranacağının altını çizdi.

Yalovalılar seçim zaferini geç saatlere kadar kutladı.

Seçimlerin merak edildiği bir diğer il de Ağrı'ydı. Başkanlığı BDP'li Sırrı Sakık kazandı. Partililer araçlarla şehirde tur attı.

Diğer illerin aksine Aydın ve Niğde'de olaylar çıktı. Seçimleri AKP'nin kazandığı Aydın'ın Buharkent ilçesinde MHP'liler ile AKP'liler arasında tartışma çıktı. Kavga büyüyünce araya polis girdi.

Niğde'nin Bağlama ilçesinde ise MHP ve CHP'liler arasında kavga çıktı. İlçede başkanlığı MHP kazandı. Oyların sayıldığı sırada CHP ve MHP'liler arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı.

MHP adayının kazandığı Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde ise AKP'den skandal bir açıklama geldi. AKP Şabanözü Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Kılıç, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, asfalt çalışmalarını durdurduklarını açıkladı. Kılıç, ''Bunu Şabanözü Hak Etti Bir 5 Yıl Artık Hizmete Susarsınız Pişmanlık Fayda Etmez Şabanözü....!!!" diye yazdı.

ulusalkanal.com.tr

# muharrem ince # yalova # vefa salman