Terör örgütü PYD'nin hedefi Deyrizor petrolü

Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD’nin hedefi Deyrizor bölgesindeki petrol sahaları. Terör örgütü IŞİD'in çatışmadan çekildiği Irak sınırındaki alanda 11 önemli petrol yatağı bulunuyor. PKK/PYD ise Amerika'nın desteği ile Deyrizor'a doğru hızla ilerliyor

Terör örgütü PYD'nin hedefi Deyrizor petrolü

Terör örgütü PKK/PYD’nin hedefi Deyrizor petrolü... Amerika'nın desteğini arkasına alan terör örgütü, Suriye'nin en verimli petrol sahalarının yer aldığı Deyrizor ili içlerine hızla ilerliyor.

IŞİD ise bölgeden hiç çatışmadan çekiliyor. Teröristlerin çekildiği Irak sınırındaki alanda 11 önemli petrol yatağı bulunuyor.

IŞİD'in büyük bölümünü işgal ettiği il kırsalından çatışmadan çekilmesiyle PYD, yaklaşık 56 kilometre derinlikteki bölgeyi ele geçirdi.

PKK/PYD'nin operasyon alanının, Deyrizor ilinin Irak sınır hattında, Fırat Nehri doğusunda kalan petrol sahalarını da içermesi dikkati çekiyor.

En büyüğü El Ömer olmak üzere ülkenin verimli petrol sahaları Fırat Nehri'nin doğusunda yer alıyor. Bu bölge, tahmini hesaplamalara göre Suriye'nin enerji kaynaklarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Son 3 yıldır terör örgütü IŞİD, söz konusu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.

ulusal.com.tr

# pyd # Deyrizor