HDP'den AKP'ye "Şeyh Sait" desteği

AKP'nin "Her evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır" pankartına PKK'nın siyasal uzantısı HDP sahip çıktı. HDP milletvekili Altan Tan "Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır" ifadelerini kullandı.

AKP'nin referandum pankartını HDP sahip çıktı.

Diyarbakır'da meydanlara asılan Şeyh Said'li referandumda EVET pankartının tepki toplaması üzerine HDP'li Altan Tan "Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte Diyarbakır'da yapacağı "evet" mitingi için Cumhuriyet düşmanı Şeyh Sait'li afiş hazırlanmış ve Diyarbakır meydanına asılmıştı. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından asılan pankartta, "Her EVET Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır" ifadeleri yer alıyordu. Tepkiler üzerine toplatılan pankarta HDP'li Altan Tan sahip çıktı.

Tan, Cumhuriyet düşmanı ve bölücü ayaklanmanın liderlerinden Şeyh Sait için Twitter hesabından "Şeyh Said'e 'İngiliz ajanı' diyen alçaklar İngilizlerle anlaşarak İmparatorluğu paramparça eden ittihatçı artıklarıdır" ifadelerini kullandı.

HDP daha önce de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda göndere çekilen Kürdistan flamasını savunmuştu.

HDP sözcüsü Osman Baydemir, Irak Bölgesel Yönetiminin sözde bayrağının asılmasını, "Diplomatik teamüllerin olmazsa olmazıdır" sözleriyle değerlendirmişti.

ulusalkanal.com.tr

# hdp # AKP # şeyh sait # altan tan