Azılı terörist cinsiyet değiştirip El Kaide'ci olmuş

Emniyet Genel Müdürlüğünün yurt genelinde hakkında uyarı yayınladığı IŞİD üyesi muhtemel canlı bomba Yunus Emre Ceyhan'ın Suriye'de öldüğü anlaşıldı. IŞİD'li teröristin ameliyatla erkek olduktan sonra adını değiştirdiği ve örgüte katıldığı ortaya çıktı.

Azılı terörist cinsiyet değiştirip El Kaide'ci olmuş

Emniyet Genel Müdürlüğünün yurt genelinde hakkında uyarı yayınladığı IŞİD'li bir teröristin Suriye'de öldüğü ortaya çıktı. İşin ilginç yanı ise o teröristin kimliği oldu.

Suriye'de ölen teröristin adı Yunus Emre Ceyhan'dı. Yapılan araştırmalarda Ceyhan'ın cinsiyet değiştirerek erkek olduğu Alime Ceyhan olan adını mahkeme kararıyla değiştirdiği belirlendi.

Hürriyet'in haberine göre; Ankara'da 2012'de kurulan, Suriye'deki cihatçılarla bağlantılı olduğu belirtilen Medaris Der'e katıldı.

​İstihbarat raporlarına sansasyonel eylemler yapabilecekler listesinde adı geçen Ceyhan, 2014'te Suriye'ye geçmek isterken yakalandı. Sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Suriye'de gönüllü olarak canlı bomba olmayı kabul ettiği belirlenince de Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından yurt genelinde uyarı yayınlandı.

Emniyet'e ulaşan son istihbarata göre ise Yunus Emre Ceyhan, Suriye'de El Kaide saflarında girdiği bir çatışmada öldü.

ulusalkanal.com.tr

# gazetehaberleri