TSK'ya yerli lazer silahı

Türkiye lazer silahı üretilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne uygun bir şekilde geliştirilecek bu silah savaş uçaklarına da monte edilecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bu proje üzerine görüştü. Dünyada sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan lazer silahı TÜBİTAK tarafından yerli olarak geliştirilecek.

TSK'ya yerli lazer silahı

Türk Silahlı Kuvvetleri için yerli lazer silahı üretilecek ve savaş uçaklarına monte edilecek.

Proje Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık görüşmesinde kararlaştırıldı. Basına kapalı gerçekleşen baş başa görüşmede ortak savunma projeleri gözden geçirildi. Işık, Genelkurmay Başkanı'na, TÜBİTAK tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede Orgeneral Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri için yerli lazer silahı üretilmesini istedi. Bakan Işık, TÜBİTAK'ın böyle bir silah üzerinde çalışmalarının bulunduğunu belirterek teklife sıcak yaklaştı.

Habertürk gazetesinin haberine göre, lazer silahı Türk Silahlı Kuvvetleri’ne uygun bir şekilde geliştirilecek. Silah daha sonra da savaş uçaklarına monte edilecek.

Dünyada sadece ABD'de bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için TÜBİTAK düğmeye bastı. Bu kapsamda, önümüzdeki 5 yıllık dönemde lazer silahı geliştirme çalışmaları tamamlanacak. Şu anda Ar-Ge ve tasarım aşamasında olan lazer silahı; insansız hava araçları ve gemiler ile güdümlü füzelerin imhasında kullanılacak.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # tübitak # yerli silah