Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Afyonkarahisar'da defnedildi

Suriye’de el yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel son yolculuğa uğurlandı. Afyonkarahisar'daki törene binlerce yurttaş katıldı. Şehit Demirel Tekirdağ'da patlayıcı tim komutanı olarak görev yapıyordu, geçici olarak Suriye'de gönderilmişti.

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Afyonkarahisar'da defnedildi

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Süleyman Demirel Suriye'de görevliydi. El yapımı patlayıcının imhası sırasında şehit oldu.

Şehit Demirel'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Gaziantep'teki törenin ardında memleketi Afyonkarahisar'a uğurlandı. Aşağıyenice köyündeki baba evinden helallik alındı.

Köy camisinde tören yapıldı. Şehidin kızları Elif Ezgi ile Rabia Rüya babalarının tabutu başında asker selamı verdi.

Cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre askerlerin omuzlarında taşındı. Şehidin naaşı daha sonra köy mezarlığında ebediyete uğurlandı.

Ankara, Tunceli, Adıyaman, İzmir, Elazığ ve Sivas gibi çeşitli illerde görev yapan kahraman asker, en son Diyarbakır'dan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına atanmıştı. Burada patlayıcı madde imha tim komutanı olarak görev yaptı. Şehit Demirel Tekirdağ'dan geçici görev ile Suriye'nin El Bab şehrinde görevlendirilmişti.

# diyarbakır # Tekirdağ # Adıyaman # Sivas # vefat # el bab # süleyman demirel