13 ay aradan sonra ilk duruşma

Haziran eylemlerinde polisin attığı gaz fişeği nedeniyle ölen Abdullah Cömert davasının ilk duruşması 13 ay sonra yapıldı. Duruşmayı izlemek isteyen halka engellendi. Zanlı polis de "bel ağrısı" nedeniyle duruşmada yoktu. Anne Hatice Cömert'in konuşması güne damgasını vurdu, "oğlumun elinde ölürken Türk bayrağı vardı" dedi.

Polis şiddeti sonucu hayatının baharında hayata veda etti Abdullah Cömert... 22 yaşında Haziran ayaklamasının neferlerinden... 13 ay sonra cinayetin ilk duruşması yapıldı.

Dava gergin başladı. 25 yıl hapsi istenen polis Ahmet Kuş "bel ağrısı" nedeniyle duruşmada yoktu. Duruşmaya avukatlar dışında kimse alınmadı gazeteciler bile duruşma salonuna alınmadı. Polis ve jandarma halkın duruşmaya girmesine engel oldu.

Saat 09.00'da başlayan duruşmaya Abdocan'ın birinci derece yakınları, avukatlar, CHP'li vekiller ve diğer gezi şehitlerinin aileleri alındı. 15 avukat davaya katıldı. İşçi Partisi Genel başkan Yardımcısı Bayram Yurtçiçek ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz tartışmaların ardından duruşmaya alındı.

Baba Edip Cömert, duruşmanın 13 ay sonra başlamasını adliyeye gitmeyerek protesto etti. Acılı anne Hatice Cömert ise oğlunun fotoğrafıyla katıldı duruşmaya. Anne, Mahkeme hayetine fotoğrafı gösterdi ve "Oğlumun elinde ölürken Türk bayrağı vardı. Bak bu foğraftaki Abdocan. Ben bu çocuğu tarlada çalışarak büyüttüm. Suçsuz. Bu gençlere yazık değil mi?" diye sordu.

Duruşmada Abdullah Cömert'in avukatları sanık polisin tutuklanmasını istedi. Polis Ahmet Kuş'un avukatı da, davanın başka bir ile naklini talep etti.

Mahkeme heyeti sanık polisin tutuklanamsı talebini reddetti. Nakil talebini de Yargıtay'a sordu. Anne Hatice Cömert, mahkeme heyetine tepki gösterd.

Avukatlar da kararı hukuk faciası olarak değerlendirdi.

Duruşma 15 Eylül'e ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

# Abdullah Cömert # Haziran Direnişi