Rusya: Halep konusunda ABD yerine Türkiye ile anlaşmak daha kolay

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Halep konusunda Türkiye ile anlaşmanın, Amerika ile anlaşmaktan daha kolay olduğunu söyledi. Rus bakan, Amerika ile yaptığı görüşmeleri de "verimsiz buluşmalar" olarak değerlendirdi.

Rusya: Halep konusunda ABD yerine Türkiye ile anlaşmak daha kolay

Halep'teki ateşkesle ilgili bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan geldi. Lavrov, Türkiye ile anlaşmanın Amerika ile anlaşmaktan daha kolay olduğunu söyledi.

Amerika'nın Rusya ile yaptığı görüşmlerdeki tutumunun "El Nusra'yı korumak istemesiyle" açıklanabileceğini belirten Lavrov, görüşmeleri 'verimsiz buluşmalar' olarak nitelendirdi.

Lavrov ayrıca, Suriye konusunda Ankara ile yaptıkları görüşmelerin Washington ile yaptıkları 'verimsiz buluşmalardan' daha etkili olabileceğinin altınız çizdi.

Rusya'nın, Suriye'de El Nusra ve IŞİD haricindeki tüm silahlı gruplarla 'konuştuğunu' da kaydeden Lavrov "sahadaki durumu gerçekten kontrol edenlerle çalışmaya başladık. IŞİD ve El Nusra haricinde tüm silahlı gruplarla konuşuyoruz. Türk meslektaşlarımız da dahil olmak üzere bölge ülkeleriyle de konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # rusya # suriye # lavrov # Halep