FED kredi programında genişlemeye gitti

ABD, koronavirüsün ekonomiye etkilerini hafifletmek için uygulamaya koyduğu kredi programında değişikliğe gitti. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için minimum kredi ölçeğini 500 bin dolardan 250 bin dolara düşürdü.

FED kredi programında genişlemeye gitti

Salgının olumsuz etkilediği ABD ekonomisi toparlanmaya çalışıyor. ABD Merkez Bankası, bu kapsamda bir adım attı. Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi paketinde genişlemeye gitti.

“Ana Cadde Borç Verme Programı”nda minimum kredi ölçeği 500 bin dolardan 250 bin dolara düşürüldü.

Anapara ödemelerinin 2 yıl ertelendiği, tüm krediler için de geri ödeme süresinin uzatıldığı belirtildi. Küçük ve orta ölçekli işletmeleri istihdam sağlamaya hazır hale getirmek ve ekonomik göstergelerin toparlanmasına yardımcı olmak hedeflendi.

ABD merkezli Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu’ndan da açıklama geldi. ABD’de ülke ekonomisinde şubatta zirvenin görüldüğü, ardından durgunluğun başladığını belirtildi.

Şubat’ta sona eren genişlemenin 128 ay sürdüğü ve 1854'e kadar uzanan süreçte ABD tarihinin en uzun ekonomik genişlemesi olduğu hatırlatıldı.

Kuruluşun açıklamasında, ülkedeki bir önceki ekonomik genişlemenin Mart 1991 ve Mart 2001 arasında gerçekleştiği ifade edildi.

ulusal.com.tr

# abd # koronavirüs