Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Iraklı mevkidaşıyla görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Savunma Bakanı Jumaah Enad Saadoonn ile görüştü. İki bakan terörle mücadeleyi konuştu. Öte yandan Irak Sincar'daki sivilleri hedef alan teröristler tek tek yakalanıyor. Son olarak Irak güvenlik güçleri, Sincar'dan çıkmayı reddeden 4 PKK'lıyı tutukladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Iraklı mevkidaşıyla görüştü

Irak Savunma Bakanı Jumaah Enad Saadoonn Ankara'daydı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü. Milli Savunma Bakanlığındaki görüşmede gündem terörle mücadele oldu.

Görüşmede, terörle mücadele başta olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.

Akar, Türkiye'nin başta Irak olmak üzere tüm komşularının siyasi birliği ve toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu vurguladı.

Toplantıda, Irak yönetimi ile terörle mücadele konusunda oluşturulan koordinasyondan duyulan memnuniyet ve bunun artarak devam etmesinin önemi aktarıldı.

4 PKK'LI TERÖRİST TUTUKLANDI

Irak güvenlik güçleri de PKK tehdidiyle mücadele ediyor. Musul'un batısındaki Sincar ilçesinden çıkmayı reddeden 4 PKK'lı teröristi tutuklandı.

Açıklamayı Ninova Polisinden Yüzbaşı Yahya Alvan yaptı. Alvan, terör örgütü üyelerinin sivillere yönelik yasa dışı eylemlerde bulunduğunu söyledi.

Tutuklanan teröristler sorgulanmak üzere emniyet merkezine götürüldü.

Bağdat ile Erbil arasında terör örgütü PKK'nın bölgeden çıkarılması için ekim ayında Sincar Anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma sonrası Bağdat yönetimi bölgeye polis güçleri yerleştirerek güvenlik dosyasını kontrolüne almaya başlamıştı.

# türkiye # hulusi akar # pkk # ırak # Sincar # bağdat # erbil