İşçi ve işverenden ortak talep: Kısa çalışma ödeneği

Kısmi kapanmayla birlikte gelen esnek çalışma modeli gözleri Çalışma Bakanlığı'na çevirdi. İşveren ve işçi cephesi, 31 Mart tarihinde sona eren kısa çalışma ödeneği desteğinin yeniden başlatılmasını istedi.

İşçi ve işverenden ortak talep: Kısa çalışma ödeneği

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Vakaların yeniden tırmanışa geçmesi çalışma hayatını derinden etkiledi. İşçi ve işveren tarafları kısa çalışma desteğinin yeniden verilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 13 Nisan'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında salgınla mücadele kapsamında alınan kararları açıkladı. Bu kararların içinde kamuda esnek mesaiye yeniden dönüş de yer aldı.

Erdoğan bu sözlerle özel sektör çalışanları için de çağrı yaptı. Ancak salgın ekonomik anlamda işçi ve işverende derin sarsıntı yarattı. Salgında bir nebze de olsa can suyu olan kısa çalışma ödeneği de işçi ve işverenin taleplerine rağmen 31 Mart’ta son buldu.

İşçi ve işveren tarafları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnek mesai mesajına karşı önemli bir çağrı yaptı. İşveren, firmaların sıkıntılarının arttığını belirtirken emek cephesi de kısa çalışma ödeneği olmadığı için işçilerin ücretsiz izne gönderildiğini ifade etti. Bu nedenle her iki taraf de kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılmasını istedi. TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Ödenek yeniden başlatılmalı'' dedi:

- Pandemi sürecinde firmalarımızın sıkıntıları artıyor. Öncelikle kısa çalışma ödeneğinin yeniden başlatılması gerekiyor. Kamuya yapılacak vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine ilişkin, işletmelerimize yeni kredi destekleri sağlanmasına acil ihtiyaç duyuluyor.

# ekonomi # cumhurbaşkanı erdoğan # vaka # hükümet # işçi # salgın # çağrı # tobb # ekonomik destek # Kısa Çalışma Ödeneği # işveren # özel sektör # kısmi kapanma # Emek cephesi