Fethullah Gülen'in yeğeninden yeni itiraflar: Selahaddin Gülen 200 kişinin ismini verdi

İtirafçı olan Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in yargılandığı dava Ankara’da görüldü. Gülen, örgütle bağlantılı olan 200’den fazla kişinin ismini verdi. Amerika’da 5 yıl kaldığını söyleyen sanık, bu sırada amcası Fetullah Gülen’in ziyaretine gittiğini ve sohbetlerine katıldığını da itiraf etti.

Fethullah Gülen'in yeğeninden yeni itiraflar: Selahaddin Gülen 200 kişinin ismini verdi

Örgütü yapılanmasını anlattı, FETÖ üye ve yöneticisi 200’den fazla kişinin ismini verdi.

MİT operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılanmasına Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Etkin pişmanlıktan faydalanan sanık hakkında “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” suçundan 2 buçuk yıla kadar hapis isteniyor. 18 Kasım’da görülen duruşmada Gülen'in yeğeni Aksaray Üniversitesi'nde okurken ev ağabeyliğini yaptığını itiraf etti.

O dönem “Osman” kod adını kullandığını söyleyen sanık, örgütün hiyerarşik yapısında yer almadığını iddia etti. Gülen savunmasında, “Öğrenciyken örgüt içerisindeki kişiler eve gelir, öğrencilerin fotoğraflarını ve bilgilerini alıp ‘green card' başvurusu yaparlardı” ifadelerini kullandı.

GÜLEN'İ ZİYARET ETTİĞİNİ SOHBETLERİNE KATILDIĞINI İTİRAF ETTİ

Evlilik işlerinin Kenya’da daha kolay olduğunu ifade eden Gülen, Amerika’da 5 yıl kaldıktan sonra Kenya'ya gittiğini belirtti. Sanık, 2018 yılında amcası Fetullah Gülen'in ziyaretlerine gittiğini ve sohbetlerine katıldığını da söyledi.

Örgütte yöneticilik görevinin olmadığını ileri süren Selahaddin Gülen, duruşma öncesi 200 kişiyi teşhis edip güvenlik güçlerine bildirdiğini de savunmasına ekledi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise duruşma dosyasındaki eksiklerin giderilmesini istedi. Gülen'in tutukluluk haline devamına hükmeden mahkeme duruşmayı 3 Şubat 2022 tarihine erteledi.

# abd # fethullah gülen # ziyaret # sohbet # FETÖ ABD # Selahaddin Gülen # Selahaddin Gülen kimdir # FETÖ itiraf