Yeni AYM Üyesi İrfan Fidan yemin ederek görevine başladı

Yeni Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan, yemin ederek görevine başladı. Fidan için AYM Genel Kurulu'nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, yüksek mahkemenin kararlarının bağlayıcı olduğunu söyledi.

Yeni AYM Üyesi İrfan Fidan yemin ederek görevine başladı

Yargıtay kontenjanından Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçilen İrfan Fidan, görevine başladı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan Fidan'ı, ''Yeni üyemiz İrfan Fidan’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.'' sözleriyle tebrik etti.

AYM Genel Kurulu'nda düzenlenen yemin töreniyle birlikte İrfan Fidan kisvesini giydi. Fidan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde FETÖ'ye karşı kritik davaları yürüttü.

Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katıldı.

Törende konuşan AYM Başkanı Zühtü Arslan, yüksek mahkemenin kararlarının bağlayıcılığına dikkat çekti:

- Anayasa'nın, İstiklal Marşı'nda ifadesini bulan milletin hürriyetinin, hakimiyetinin ve istiklalinin sembolüdür.

- İstiklal Marşı adı üstünde bir bağımsızlık manifestosudur. Bu manifestonun şiarı ise hiç kuşkusuz hürriyettir.

- Anayasaya ve ilgili kanuna göre idari ve yargısal makamlar, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamakla yükümlüdür. Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ve buna bağlı olarak uygulanma zorunluluğu, anayasal hak ve özgürlüklerin korunmasının da güvencesidir. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, Anayasayı tamamen anlamsız ve işlevsiz hale getirebilir.

# istanbul # tören # cumhurbaşkanı erdoğan # anayasa mahkemesi # mustafa şentop # AYM # İstiklal Marşı # Zühtü Arslan # İrfan Fidan # manifesto