Amerika zırhlı araçlarının namlularını Türkiye'ye çevirdi

Amerika zırhlı araçlarının namlularını Türkiye'ye çevirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Sincar ve Karaçok dağlarına hava harekâtından sonra Amerika Türkiye'ye karşı sınıra zırhlı araçlar sevk etti. PYD'liler Amerikan zırhlılarıyla birlikte Ayn el Arap'tan Kamışlı'ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri de karşı hamle yaptı sınıra asker, silah ve mühimmat sevkiyatı yaptı.

Amerika zırhlı araçlarının namlularını Türkiye'ye çevirdi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'de PKK hedeflerine yönelik hava harekatından sonra sınır hattında tansiyon yükseldi. Terör örgütü PKK hedeflerinin vurulmasından rahatsız olan Amerika, Suriye sınırına zırhlı araç konuşlandırdı.

Amerikan askerleri zırhlı araçlarını Ayn el Arap'tan Kamışlı’ya kadar sınır hattı boyunca konuşlandırmaya başladı.

PYD'liler de Amerikan zırhlılarıyla birlikte sınır hattına yerleşti.

Rus haber ajansı Sputnik’in haberine göre koalisyon uçakları da Türkiye’nin terör örgütü PYD'ye yeni bir hava harekatını engellemek için Tel Abyad, Ayn el Arap, Kamışlı ve Derik'te alçak uçuş yapıyor.

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis de sınırdaki hareketliliği doğruladı. Davis, "Suriye’nin kuzeyinin tamamında ortaklarımız olan SDG ile hareket eden ABD askerleri var. Sınır alanları da bizim hareket alanlarımıza dahil" dedi. Sözcü bunun, "PYD'nin Türkiye’ye yönelik saldırılarına Türk Silahlı Kuvvetleri'nin karşılık vermesini engellemek üzere yapılıp yapılmadığı" sorusuna ise yanıt vermedi.

Amerika'nın hamlesine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır hattına asker, silah ve mühimmat sevkiyatı yaptı. Obüs, çok namlulu roketatarlar, ağır silahlar ve askerler sınır hattındaki Afrin bölgesinde konuşlandırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # amerika # zırhlı araç # namlu