Oyna Kazan'da ısınma yarışmaları! 23 Mart 2019 Cumartesi Oyna Kazan ipucu sorusu kopyası belli oldu: ​Akdamar Kilisesi hangi yüzyılda inşa edildi?

Oyna Kazan yarışmasında yarın 250 bin lira dağıtılacak. 'Muhteşem Pazar' adı verilen yarınki yarışmalar, saat 16.00'da 'Banko, saat 19.00'da 'ısınma yarışması' ve saat 22.30'da da 'Muhteşem Pazar' şeklinde gerçekleşecek. Oyna Kazan'da yarınki büyük ödül öncesi bugünün yarışmalarına ait ipucu soruları kopyaları ile cevapları merakla araştırılıyor. İşte ayrıntılar. İpucu sorusunun kopyası geldi. Paylaşımda, "Memleketimizin her yerinde ziyaret edilecek ne çok tarihi yapı var. Acaba Akdamar Kilisesi hangi yüzyılda inşa edilmişti?" denildi. Akdamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi veya Kutsal Haç Katedrali, Kudüs'ten İran'a kaçırıldıktan sonra 7. yüzyılda Van yöresine getirildiği rivayet edilen Hakiki Haç'ın bir parçasını barındırmak maksadıyla Kral I. Gagik'in emriyle 915-921 yıllarında Mimar Manuel tarafından inşa edilmiştir

Oyna Kazan'da ısınma yarışmaları! 23 Mart 2019 Cumartesi Oyna Kazan ipucu sorusu kopyası belli oldu: ​Akdamar Kilisesi hangi yüzyılda inşa edildi?

Oyna Kazan yarışmasında yarın, büyük ödül günü. Yarın toplamda 250 bin lira dağıtılacak. Yarın üç yarışma düzenlenecek.

Saat 16.00'da 'Banko, saat 19.00'da 'ısınma yarışması' ve saat 22.30'da da 'Muhteşem Pazar' yarışmaları olacak.

BUGÜNÜN İPUCU SORULARI

Öte yandan yarına hazırlık amacıyla bugün düzenlenen yarışmaların ipucu soruları paylaşıldı mı?

Yarışmacılar, yarışmanın öncesinde günün ipucu soruları ile cevaplarını araştırıyor.

İpucu sorusunun kopyası geldi. Paylaşımda, "Memleketimizin her yerinde ziyaret edilecek ne çok tarihi yapı var. Acaba Akdamar Kilisesi hangi yüzyılda inşa edilmişti?" denildi.

Akdamar Adasındaki Surp Haç Kilisesi veya Kutsal Haç Katedrali, Kudüs'ten İran'a kaçırıldıktan sonra 7. yüzyılda Van yöresine getirildiği rivayet edilen Hakiki Haç'ın bir parçasını barındırmak maksadıyla Kral I. Gagik'in emriyle 915-921 yıllarında Mimar Manuel tarafından inşa edilmiştir.

# oyna kazan