CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: YSK kararı protesto edilmelidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu, referandumun ardından yapılan protestoları “hak” olarak değerlendirdi. Mühürsüz pusulaları geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu’nun protesto edilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, YSK kararını gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götürebileceklerini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: YSK kararı protesto edilmelidir

Protestoları “hak” olarak değerlendirdi, yurttaşları protestoya davet etti.

KILIÇDAROĞLU SOKAĞA ÇAĞIRDI: “YSK KARARI PROTESTO EDİLMELİDİR, PROTESTO HAKTIR”

Seçim sonuçlarını tanımadığını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BBC Türkçe’ye konuştu. Gündeminde mühürsüz oyları geçerli sayan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararı vardı. Protestoların “hak” olduğunu söyledi.

"CHP’DEN PROTESTO ÇAĞRISI: Yüksek Seçim Kurulu'un aldığı bu karar her kesim tarafından protesto edilmelidir. Protesto etmeye de hakları vardır. Eğer hukukun üstünlüğü kavramı varsa, bu karar çok önemliyse ve bu kavramın evrensel bir değeri varsa hiç kimse bu kavramı yerle bir edemez"

"GAYRİMEŞRU SAYARIZ"! KILIÇDAROĞLU: GEREKİRSE AİHM’E GÖTÜRÜRÜZ

CHP lideri, itirazlarının kabul olmaması durumunda yeni anayasayı gayrimeşru sayacaklarını belirtti, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi var. Gerekirse olayı oraya kadar götüreceğiz " ifadelerini kullandı.

HUKUK YOLU TÜKENİRSE CHP NE YAPACAK?

Kılıçdaroğlu "Hukuki yolların tükenmesi halinde siz bu sonuçları tanıyacak mısınız?" sorusuna da yanıt verdi.

”YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ: O zaman oturacağız, Parti Meclisi'ni toplayacağız. Bunu bütün ayrıntılarıyla değerlendireceğiz ve kendimize bir yol haritası çizeceğiz. Yetkili organlarımızda nasıl bir yol, yöntem izlemeliyiz diye oturup konuşacağız".

ulusalkanal.com.tr

# chp # kılıçdaroğlu # sokak