Evrim dersleri başladı

Müfredattan “Evrim Teorisi”nin çıkarılmasına tepki gösteren Bilim ve Ütopya dergisi ekibi, 2 günlük evrim eğitim programı hazırladı. “Evrim ve bilime yönelik saldırılara karşı mücadele edeceğiz” sloganıyla başlayan ilk ders Ankara’da yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Evrim Teorisi”ni yeni müfredattan çıkartınca Bilim ve Ütopya Dergisi harekete geçti, Evrim Dersleri başlattı.

Yaklaşık 25 yıldır bilim, kültür ve politika alanında yayın yapan Bilim ve Ütopya dergisi, müfredattan 'Evrim Teorisi'nin çıkartılmasına ders vererek tepki gösterdi.

Dergi ekibi 'Evrim ve bilime yönelik saldırılara karşı mücadele edeceğiz' diyerek, alanında en yetkin isimlerle iki günlük eğitim programı hazırladı.

Evrim Dersleri adı verilen etkinliğe üniversite öğrencileri yoğundu.

İlk ders Ankara Plaza Otel’de yapıldı. Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden yüzlerce öğrenci ve yurttaş katıldı.

2 gün sürecek evrim derslerinin ilk gününde, Profesör Doktor Semih Koray; Bilim, yasa, hipotez, teori ve evrim, Profesör Doktor Doğan Perinçek; Toplu Yokoluşlar ve Evrim, Profesör Doktor Ergi Deniz Özsoy; Türlerin Kökeni ve Evrim, Profesör Doktor Erksin Güleç ise İnsanın Evrimi derslerini verdi.

Evrim Derslerinin ikinci günü yani 15 Ekim Pazar Günü Profesör Doktor Ali Demirsoy, Profesör Doktor Yavuz Unat, Profesör Doktor Tamer Kaya ve Doçent Doktor Münire Özlem Çevik ders verecek.

Evrim derslerinin ilk günü açılış konuşmasını yapan Bilim Ütopya Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo, Ulusal Kanal’a konuştu.

Maraşo, Evrimin müfredattan kaldırılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı, “Önümüzdeki süreçte başka kentlerde de bu etkinliği sürdüreceğiz” dedi.

Haber: Tansev Kara

ulusal.com.tr

# evrim # Bilim ve ütopya