HDP İzmir il binasına silahlı saldırı

İzmir'deki HDP il binasına 1 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

HDP İzmir il binasına silahlı saldırı

İzmir'de HDP İl Başkanlığının da bulunduğu binada silah sesleri duyuldu. Polis, bina önünde güvenlik önlemi aldı.

İş merkezinin etrafını güvenlik kordonuyla çevreleyen ve il başkanlığında inceleme yapan polis ekipleri, bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi.

İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığına giren ve bir kişiyi öldüren silahlı saldırgan yakalandı.

Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katında bulunan HDP İzmir İl Başkanlığına giren silahlı saldırgan, tabancayla etrafa ateş açtı. İl başkanlığının camlarının kırıldığı saldırının ardından iş merkezinin çatı katına çıkan kişi, polislerce gözaltına alındı.

İZMİR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

HDP binasına yönelik saldırıya ilişkin İzmir Valiliğinden de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- İlimizde bugün saat 11.05 sularında 32 iş yerinin bulunduğu bir iş hanının 2. katındaki HDP il binasına, sağlık çalışanıyken istifaen ayrılmış olan O.G isimli sahış girerek, parti çalışanı olan D.P. isimli şahsı tabanca ile ateş ederek öldürmüştür.

- Şüpheli şahıs yakalanmış olup olay tüm yönleriyle araştırılmaktadır. Komuoyuna saygıyla duyurulur.

# hayatını kaybetti # hdp # saldırı # konak # HDP İl Başkanlığı # izmir haberleri # izmir hdp saldırı # hdp saldırı izmir # son dakika hdp # HDP İzmir İl Başkanlığı # Şair Eşref Bulvarı # son dakika izmir # izmir saldırı # HDP İzmir